سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحصیل در خارج از کشور

رویای زندگی در کشورهای اروپایی و تحصیل در دانشگاه های بزرگ، فرصت های شغلی بهتر، زندگی مرفه و رویایی که در ذهن بسیاری از جوانان نقش بسته، دلیل کافی است تا آن ها رویای رفتن به خارج از کشور را برای تحصیل در سرشان بپرورانند.

با وجود افزایش ظرفیت دانشگاه ها و امکان ادامه تحصیل در کشورمان باز هم بسیاری از خانه و کاشانه و عزیزان خود دور میشوند و رهسپار غربت میشوند تا بروند و زندگی ایده آل خودشان را در آن سوی مرز ها بسازند.

دانشگاه های سراسر دنیا همه ساله میزبان دانشجویانی هستند که کشور آن ها را برای تحصیل و پیشرفت انتخاب کرده اند.

کشورها به خوبی به مزیت دانشجویان بین المللی پی برده اند و سیاست های جذب دانشجو را در پذیرش آنها اعمال کرده اند.

با وجود گفته وزارت علوم مبنی بر این که بیشترین دانشجویان اعزامی به خارج از کشور، دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند، اما شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از خانواده ها حتی برای پیشرفت فرزندشان از آن ها دل میکنند و در مقطع دبیرستان آن ها را به خارج از کشور اعزام میکنند.

در این بین با وجود سیاست های وزارت علوم برای جلوگیری از خروج از دانشجویان، که همه ساله تعدادی از دانشگاه ها را به لیست سیاه و غیر معتبر اضافه میکند و مدارک آن ها را در ایران قبول نمیکند، باز بسیاری از دانشجویان حاضر به تحصیل در دانشگاه هایی حتی پایین تر از سطح متوسط دانشگاه های ایران می شوند، زیرا قصد بازگشت به ایران و اشتغال در ایران را ندارند و باور دارند با وجود یادگیری زبان انگلیسی و مدرک تحصیلی یک کشور میتوانند در بهترین کشور های اروپایی زندگی کنند و کار کنند.

بر خلاف تصور بسیاری از افراد که از هزینه های دانشگاه های خارج از ایران نگران هستند، باید بگوییم که برخی از دانشگاه ها امکان تحصیل رایگان و حتی بورسیه را برای دانشجویان بین المللی فراهم کرده اند. اما با این حال تامین هزینه های زندگی در یک کشور دیگر مسئله ای مهم است که تعیین کننده کیفیت زندگی افراد در کشور خارجی است.

زبان کشور مقصد دغدغه بسیاری از دانشجویان غیر بومی است. اما بسیاری از دانشگاه ها امکان تحصیل به زبان انگلیسی را فراهم کرده اند علاوه بر آن شما با قرار گرفتن در محیط میتوانید زبان کشور مقصدتان را به خوبی یاد بگیرید.

با این حال با پیشرفت روز افزون تکنولوژی دیگر نیاز به روش های سنتی نیست و شما میتوانید در دوره و کلاس های مجازی شرکت کنید و فراتر از مرز ها به تحصیل بپردازید.

اما برای مهاجرت و تحصیل در خارج موارد بسیاری وجود دارد که باید در نظر داشته باشید و بی گدار به آب نزنید.

وضعیت مالی

وضعیت مالی خودتان را بررسی کنید و هزینه های زندگی در یک کشور دیگر را به خوبی برآورد کنید.

با بالا تر رفتن هر روز قیمت دلار تامین هزینه های زندگی در یک کشور دیگر به مسئله مهم تری از قبل تبدیل شده است. و اگر از میزان در آمد بالایی ندارید بهتر است ریسک مهاجرت را نپذیرید.

میزان وابستگی عاطفی

وضعیت وابستگی خودتان به خانواده را قبل از رفتن به خارج از کشور به خوبی ارزیابی کنید.

اگر تجربه زندگی مستقل و زندگی دور از خانواده ندارید، بهتر است دور تحصیل در خارج را خط بکشید. تحصیل در خارج از کشور همیشه رویایی نیست. جاذبه های یک کشور دیگر تنها یک مدت کوتاه شما را سرگرم خواهد کرد و بعد از آن دوری از خانواده و مسائل و مشکلات زندگی در یک شهر غریب شما را آزرده خواهد کرد و نداشتن دوستان قدیمی و فامیل نزدیک، حتی شما را تا مرز افسردگی خواهد کشاند.

تعیین هدف

برای خودتان مشخص کنید که برای چه هدفی می خواهید از امتیازات زندگی در کنار خانواده و کشور خودتان بگذرید و سختی های یک کشور غریب را به جان بخرید.

اگر هدف شما از رفتن به خارج از کشور، اقامت و پیدا کردن کار در کشور های اروپایی است، بهتر است بیخیال شوید. زیرا کشور های اروپایی قوانین سختی را برای دادن اقامت در نظر گرفته اند و از کشورهای اتحادیه اروپا برای تامین نیروهای متخصص استفاده میکنند و در صورت نیاز و نبود نیرو در آن کشور ها از کشور های چین و هند و مالزی استفاده میکنند.

سطح زبان

داشتن سطح زبان متوسط یا ضعیف دلیل کافی است تا شما را از رفتن به خارج از کشور منصرف کند!

حتی با وجود برخورداری از سطح زبان عالی در ایران، باز ممکن است بسیاری از صحبت های استاد را متوجه نشوید.

و همینطور اگر نمرات شما در زمان دانشگاه و مدرسه میانگین 13 و 14 بود، بهتر است خود را به چالش نکشید، زیرا کسب نمره قبولی در دانشگاه های اروپا بسیار سخت است و پاس نکردن دروس شما را بسیار سرخورده خواهد کرد.

شرایط آب و  هوایی کشور مقصد

آب و هوای کشور مقصدتان را بررسی کنید و به عنوان فاکتور مهمی در انتخاب نهایی کشور مد نظرتان در نظر داشته باشید.

اگر شهر محل زندگی شما شهری با آب و هوای گرم است و وضعیت جسمی شما روی آب و هوای خیلی سرد حساس است، بهتر است از رفتن به کشور های اروپایی و کانادا خودداری کنید.

کشورهای سوئد، نروژ و آلمان و فرانسه در نیمه دوم سال در اکثر اوقات هوای برفی و بورانی دارد و دمای هوای بسیار پایینی را تجربه میکند. این هوای سرد هزینه های بالایی را جهت گرمایش محل زندگیتان میطلبد.

مهاجرت مقوله ای بسیار پیچیده است و امری است که نباید به تنهایی برای آن تصمیم گرفت و اقدام کرد. از تجارب افرادی که مهاجرت کرده اند حتما استفاده کنید و با افرادی که در زمینه مهاجرت به صورت قانونی و معتبر کار میکنند حتما مشاوره کنید و در نهایت برای مهاجرت و ادامه تحصیل در کشور های دیگر تصمیم بگیرید.

برای معافیت، نمره چشم باید چند باشد؟